Keratan Akhbar - Kanser - antara punca, penyebab, kos serta cara yang biasa diguna bagi merawatnya.

Pengeluar Utama, Kapsul Keladi Tikus Asli Malaysia
Pembelian melalui sistem ecommerce rasmi atau Whatsapp HQ: 010-902 7915
|
Keladi Tikus Asli Malaysia
Pengeluar Utama,
Go to content
Prof Dr. Christoper Teo Khen, Pensyarah Fakulti Sains Kajihayat, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang (gambar di atas) memberi penerangan tentang pokok herba keladi tikus kepada wartawan Berita Minggu Malaysia. Keratan Utusan bertarikh 17 / 8 / 1998

Walaupun herba ini telah lama digunakan sebagai penyembuh kanser, penggunaannya masih belum meluas berikutan pokok ini agak sukar ditemui. Herba Keladi tikus merupakan herba yang sangat berkesan bagi rawatan kesemua jenis kanser terutamanya kanser jenis malignant (kanser yang merebak) dan telah diklasifikasikan sebagai tumbuhan yang mengalami kepupusan. Kandungan anti kanser yang tinggi terutamanya pada pokok yang berusia 2 bulan dan keatas menjadikan ianya sebagai salah satu daripada rawatan kanser alternatif yang paling berkesan. Selain daripada mengubati kanser, ianya juga mampu meminimakan kesan sampingan kimoterapi, seperti kurang selera makan, kehilangan tenaga, keguguran gigi serta kebotakkan.

Terhad
Keladi tikus merupakan herba yang sukar untuk ditemui, dan ianya sangat sensitif terhadap perubahan iklim seperti banjir atau kemarau yang panjang, disebabkan itu keberadaannya (availability) tidak dapat dijangka, dan apabila ianya sudah tidak lagi tumbuh pada satu satu kawasan, pencariannya pada kawasan lain perlu dilakukan menyebabkan proses untuk mendapatkannya akan tergendala untuk satu tempoh masa yang agak lama.

Back to content